Lättbakat Gluten-& Laktosfritt Solrosbröd

Square

bröd

Höstmys, det är något speciellt med det. Mörkret, känslan av att allt så sakta börja lugna ner sig efter sommarens högvarv. Löven har börjat falla, kanske falleer regnet och själv vill jag bara kura ihop i soffan med en kopp te och nybakat bröd (vissa dagar:). Här kommer ett lättbakat gluten och laktosfritt solrosbröd, som både är nyttigt och smarrigt. Ytan blir krispig och solrosfröna ger brödet en härligt krispig smak. 

Ingredienser:
2 1/2 dl solrosfrö
1 1/2 dl linfrö
2 1/1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt
2 msk kokosoja
1 ägg
1 dl kefir

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman fröer och mjöl. Tillsätt bakpulver och salt, rör om och addera de flytande ingredienserna. Ta fram en ugnsfast form, för brödbak och smörj den med lite kokosolja. Placera den kletiga degen där i. Baka i ugnen i 25-30 minuter, tills brödet är fast, krispigt och gyllene. Låt det svalana,tänd några ljus, sätt på lite låg musik, ta några djupa andetag innan du börjar äta. Avnjut i lugn och ro! 🙂